Su'esu'e Ituaiga ma Vaega ole seti IV infusion

tala fou

Su'esu'e Ituaiga ma Vaega ole seti IV infusion

I le taimi o togafitiga faafomaʻi, faʻaaogaina seIV infusion setie taua tele mo le tui sa'o o vai, vaila'au, po'o mea'ai i totonu o le toto.O le malamalama i ituaiga eseese ma vaega o seti IV e taua tele mo fomaʻi soifua maloloina ina ia mautinoa o loʻo saʻo ma saogalemu nei vailaʻau i tagata mamaʻi.

 

Vaega fa'apipi'i IV

Tusa lava po o le a le ituaiga, o seti uma IV infusion e iai vaega masani e taua tele i la latou galuega talafeagai.O vaega nei e aofia ai mea nei:

1. Drip Chamber: O se potu faʻafefe o se potu manino o loʻo tu i tafatafa o se taga IV e mafai ai e fomaʻi soifua maloloina ona mataʻituina le tafe o le vai i totonu o le laina ma fetuunai le fua o le faʻafefe.

2. Tubing: O le paipa o le paipa umi, fetuutuunai e faʻafesoʻotaʻi se taga IV poʻo se tui i le vein o le maʻi.E nafa ma le tilivaina o vai po'o vaila'au mai le puna i le ma'i.

3. nila / fa'a'au: O le nila po'o le fa'a'au o le vaega lea o se seti IV e tu'u i totonu o le vein o le tagata ma'i e tu'uina atu vai po'o vaila'au.E taua tele le fa'amama o lenei vaega ma fa'aofi sa'o e puipuia ai fa'ama'i po'o manu'a i le ma'i.

4. Tu'u Taulaga: O le tui tui o se tamai membrane faʻamaufaʻailogaina o loʻo i luga o le paipa e mafai ai ona tuʻuina atu vailaʻau faaopoopo poʻo vai e aunoa ma le faʻalavelaveina o le tui autu.

5. Fa'atonu o le tafe: O le fa'atonuga o le tafe o se vili po'o se pipi'i e fa'aoga e pulea ai le tafe o le vai i totonu o se seti fa'ainu kalave po'o fa'afeso'ota'i le paipa i se pamu fa'asusu i totonu o se seti fa'ainu.

seti infusions 3

Ituaiga IV infusion seti

E tele ituaiga o IV infusion seti i luga o le maketi, taʻitasi fuafuaina e faʻafetaui manaoga faʻapitoa ma manaʻoga.O ituaiga masani o seti IV infusion e aofia ai seti kalave, seti pamu, ma seti tui.

O seti fa'ainu o le kalave o le ituaiga fa'aoga sili lea ona fa'aaogaina o seti fa'asusu.Latou te faʻalagolago i le kalave e faʻatonutonu ai le tafe o le vai i totonu o le toto o le tagata maʻi.O nei masini e aofia ai se potu fa'atete, paipa, ma se nila po'o se catheter e fa'aofi i totonu o le vein o le ma'i.

 

I le isi itu, o seti o pamu e fa'aaoga fa'atasi ma se pamu fa'atosina e tu'u sa'o le aofa'i o vai po'o vaila'au ile fua fa'atonutonu.O nei masini e masani ona faʻaaogaina i tulaga faʻapitoa mo le tausiga poʻo mo tagata mamaʻi e manaʻomia le faʻaauau pea o togafitiga faʻamaʻi.

Seti tui tui ua mamanuina e faʻaaoga ai ni vaega laiti o vai poʻo vailaʻau e faʻaaoga ai le tui e fai ma auala e tuʻuina atu ai.O nei masini e masani ona faʻaaogaina mo faʻalavelave faʻafuaseʻi pe tasi le taimi, e pei o le tuʻuina atu o vailaʻau faʻamaʻi poʻo vailaʻau faʻamaʻi.

 

E taua tele mo le soifua maloloina le filifilia ma le faaeteete ituaiga talafeagai o IV infusion seti ma ia mautinoa o loʻo lelei vaega uma aʻo leʻi tuiina soʻo se vai poʻo vailaʻau i totonu o se maʻi.E aofia ai asiasiga faifaipea, mulimulita'i ta'iala a le gaosiga, ma le usita'ia o faiga fa'ama'i sili ona lelei.

I le faaiuga, o le faʻaogaina o seti IV infusion o se vaega taua o togafitiga faafomaʻi, faʻatagaina le saogalemu ma le lelei o le tuʻuina atu o vai, vailaʻau, ma meaʻai i tagata gasegase.O le malamalama i ituaiga eseese ma vaega ole IV infusion seti e taua tele mo fomaʻi soifua maloloina e tuʻuina atu le tausiga sili mo latou gasegase.E mafai e fomaʻi tausi soifua maloloina ona faʻamautinoa e saogalemu ma aoga togafitiga IV e ala i le filifilia o le ituaiga saʻo ma faʻamautinoa o loʻo faʻaogaina lelei vaega uma.


Taimi meli: Feb-26-2024